Stichting Kunstroute Amstelveen

Een Kunstroute in Amstelveen

Poster Kunstroute Amstelveen 2014De naam Amstelveen bestaat in 2014 – 50 jaar. De stad zelf heeft een lange traditie van ruim 700 jaar. Een van de activiteiten in dit jubileumjaar is een kunstroute als culturele verbindingslijn tussen de twee belangrijke musea in onze stad: het Cobra museum en het museum Jan van der Togt.Met veel plezier hebben Jan Verschoor, directeur van het museum Jan van der Togt, Han Schooneman, directeur van SchoonemanDesign en ondergetekende, in samenwerking met de kunstenaars Stef Kreymborg en Annette van Waaijen, gewerkt aan de realisatie van deze route. De route loopt van medio april tot eind september 2014. In deze periode valt ook het evenement van de Triënnale, de driejaarlijkse expositie van kunstenaars in Amstelveen. Wij gaan ervan uit dat deze initiatieven elkaar kunnen versterken.

Met “bescheiden” middelen is o.i. een mooi resultaat geboekt. We hebben daarbij kunnen rekenen op een groot enthousiasme onder de Amstelveense professionele kunstenaars. Zij hebben belangeloos een kunstontwerp tot stand gebracht en ingezonden met als motto “Zo zie ik Amstelveen”. De ontwerpen hebben op panelen en vlaggen/banieren een plaats gekregen langs de kunstroute. De originele werken zullen in augustus van dit jaar nog weer te zien zijn in de Kunstuitleen van Amstelveen. Maar niet alleen de medewerking van de kunstenaars was opvallend, ook de bewoners van de Ouderkerkerlaan en de winkels, cafe’s en restaurants aan de Stationsstraat en Dorpsstraat lieten direct positieve reacties horen.

Grote dank zijn we verschuldigd aan onze sponsors die zich met name dankzij de medewerking van de Ondernemingvereniging Amstelveen hebben gemeld. Die dank geldt ook de gemeente Amstelveen. Zonder deze steun en medewerking was de kunstroute niet tot stand gekomen.

De brochure met de opgenomen kunstwerken is mede dankzij de inzet van de drukker een fraai geheel geworden. Een herinnering aan 50 jaar Amstelveen maar zeker ook een waardevolle herinnering aan het enthousiasme van de kunstenaars. Zij onderstreepten de waarde van kunst en cultuur in Amstelveen en gaven daaraan uiting. Aan de initiatiefnemers is duidelijk geworden dat geld niet altijd bepalend hoeft te zijn. Inzet en motivatie van alle deelnemers, actief en passief, blijken beslissend te zijn. En dan is heel veel mogelijk. Wij hopen dat de Amstelveners en de bezoekers van Amstelveen de route waarderen, inspiratie putten uit de kunstwerken, de musea nog meer gaan bezoeken en genieten van de kunst in Amstelveen.

Rien Alink, voorzitter Stichting Kunstroute Amstelveen