Nieuws

Nieuws AmstelveenWeb.com – 16 mei 2014

Kunstroute Amstelveen is een succes!

De Kunstroute Amstelveen werd half april 2014 officieel geopend. Na een periode van ruim een maand kan worden gesproken over een succes. Bij zowel het Museum Jan van der Togt als het Cobra Museum zijn de brochures met de kunstwerken en de plattegronden gratis beschikbaar. Ruim 1500 brochures zijn al uitgegeven.

De organisatoren zullen in de komende periode op gezette tijden de aandacht op de kunstroute blijven vestigen. Zo wordt in juni de Triënnale georganiseerd (de driejaarlijkse expositie van professionele kunstenaars), waarbij de verbinding Cobra Museum en Museum Jan van der Togt opnieuw een rol speelt. In augustus volgt in de Kunstuitleen een tentoonstelling van de originele kunstwerken van deelnemende kunstenaars. In september 2014 is de opening van het nieuwe culturele seizoen. Ook daarin past een initiatief als de kunstroute. Verdere informatie is steeds te vinden op de website www.kunstrouteamstelveen.nl

De plattegronden maken het mogelijk de looproute te volgen en de digitaal afgedrukte kunstwerken op de locaties te bewonderen. De route loopt vanaf het Cobra Museum via de onderdoorgang A9 ( Keizer Karel Galerie), de Ouderkerkerlaan, Stationsstraat, Dorpsstraat naar het Museum Jan van der Togt en vice versa.

De route van de Kunstroute Amstelveen is ook te bekijken in de Centrale Bibliotheek. Op een touch screen is de route inclusief plattegrond op te roepen. Op een groot informatiescherm zijn de kunstwerken bovendien met een zekere regelmaat te zien. Ook is er een speciale app ontwikkeld en de brochure is te downloaden via Google Play, of Apple iTunes. De route is aangegeven en per adres kan het kunstwerk worden opgeroepen en bekeken. Sponsors worden nadrukkelijk vermeld. Ook de app is gratis te verkrijgen.

2014-kunstroute-brigitte-kalf
2014-fred-cohen-groen-hart
2014-kunstroute-marianne-vd-meer
Nieuws – 2 mei 2014

Kunstroute App voor Android en Apple is in de lucht.

Vandaag is het zover…………!!! de Kunstroute App voor Android en Apple toestellen is in de lucht. Dus vanaf nu kunnen jullie de app downloaden via de Google en Apple stores………Geheel gratis.
En…. hij ziet er geweldig uit met meer dan voldoende aandacht voor iedereen die betrokken is bij de Kunstroute, zowel de kunstenaars als de sponsoren…………..met grote dank aan de mannen van 7Lab.

Download App Android

App Android Kunstroute Amstelveen

Download App Apple

App Apple Kunstroute Amstelveen
RTV Amstelveen Journaal – 17 april 2014

Opening kunstroute Amstelveen

Foto-impressie – 17 april 2014 – Fotograaf: Cor Bakker

Opening Kunstroute Amstelveen

Jan Verschoor

Opening-Kunstroute-Jan

Rien Alink

Opening-Kunstroute-Rien

Han Schooneman

Opening-Kunstroute-Han
Opening-Kunstroute-mensen-2
Opening-Kunstroute-mensen-4
Opening-Kunstroute-mensen-3
Persbericht – 16 april 2014 – Amstelveens Nieuwsblad

Kunstroute Amstelveen van start

Poster Kunstroute Amstelveen 2014

Op donderdag 17 april om 17.00 uur wordt de Kunstroute Amstelveen officieel geopend in het museum Jan van der Togt. Oud wethouder Rien Alink zal als voorzitter van de stichting kunstroute Amstelveen de opening verrichten.

Zoals bekend is de kunstroute Amstelveen een van de activiteiten die wordt georganiseerd in het kader van de viering van 50 jaar Amstelveen. In 2014 is het 50 jaar geleden dat de gemeente Nieuwer Amstel de nieuwe naam Amstelveen kreeg. Vanwege de sterke culturele uitstraling van de stad is het plan opgevat om een  kunstroute te ontwerpen die de twee musea in Amstelveen met elkaar verbindt. De kunstroute  loopt vanaf het Cobra museum via de Keizer Karel Galerie onder de A9, de Ouderkerkerlaan, Stationsstraat en Dorpsstraat naar het museum Jan van der Togt en vice versa.

De route is opgebouwd uit (een aantal van) 40 panelen en 22 vlaggen met kunstontwerpen die digitaal zijn aangebracht. Het motto van de werken is: “Zo zie ik Amstelveen”, in de brede zin.

De kunststofpanelen worden bevestigd aan huizen/gebouwen of krijgen een plaats in etalages van winkels en bij restaurants. De vlaggen worden geplaatst in de Stationsstraat en de Dorpsstraat.

De  62 ontwerpen kwamen tot stand dankzij groot enthousiasme bij de Amstelveense  (professionele) kunstenaars. De kunstontwerpen zijn opgenomen in een brochure die bij de musea verkrijgbaar zal zijn. Voorzien van een plattegrond kunnen inwoners en bezoekers de route lopen en kennis nemen van de ontwerpen.

Het initiatief werd ontwikkeld door Jan Verschoor, directeur van het museum Jan van der Togt, Rien Alink, oud wethouder cultuur, Han Schooneman, directeur Schooneman Design in samenwerking met de kunstenaars Stef Kreymborg en Annette van Waaijen. De gemeente Amstelveen , de Ondernemingsvereniging Amstelveen en een aantal sponsors ondersteunden de kunstroute.

De originele werken van de kunstenaars zullen in augustus ten toon gesteld worden in de Kunstuitleen van Amstelveen. De route duurt van half april tot eind september 2014. Tijdens deze periode vinden ook andere culturele activiteiten plaats, bijv. in het gebouw van de Bajes en het gebouw van de SAKB die op de route liggen.

Voor nadere informatie:
Rien Alink, tel.: 6470866

Persbericht – 15 januari 2014 – Amstelveens Nieuwsblad

Kunstroute Amstelveen in ontwikkeling

Schermafbeelding 2014-01-14 om 19.01.00In 2014 is het 50 jaar geleden dat de gemeente Nieuwer-Amstel de nieuwe naam Amstelveen kreeg.  Omdat Amstelveen bekend staat als een stad met een sterke culturele uitstraling is het plan opgevat om in het kader van deze viering een kunstroute te realiseren die “oud en nieuw Amstelveen” met elkaar verbindt. Deze route zal lopen vanaf het COBRA-museum, onder het viaduct van de A9 door (Keizer Karel Galerie),  langs de Ouderkerkerlaan, Stationsstraat en Dorpsstraat naar het museum Jan van der Togt.

Het initiatief is ontwikkeld  door Jan Verschoor, directeur van het Museum Jan van der Togt, Han Schooneman, grafisch ontwerper, directeur van SchoonemanDesign  en Rien Alink, oud wethouder cultuur van Amstelveen, met medewerking van de kunstenaars Stef Kreymborg en Annette van Waaijen. De kunstroute zal plaatsvinden in de periode april tot september 2014.

De professionele kunstenaars zijn over de route via een aparte brief geïnformeerd. Zij zijn uitgenodigd om ideeën ( foto’s, collages, tekeningen, schilderijen)  in te sturen, het geheel onder het motto “Zo zie ik Amstelveen.” Ook voor de creatieve inbreng van kinderen is plaats. Een commissie zal de inzendingen beoordelen en selecteren.  De ontwerpen worden op kunststof panelen met  digitaal printwerk uitgevoerd. Bomen, gebouwen en etalages van winkels zullen in de kunstroute een rol spelen.  Bekostiging van de ontwerpen moet door sponsoring van het bedrijfsleven worden opgevangen.  De initiatiefnemers gaan uit van ongeveer 40- 50 ontwerpen.

Inmiddels is duidelijk dat het initiatief veel enthousiasme heeft gewekt. Een groot aantal kunstenaars heeft zich als deelnemer aangemeld. De kunstontwerpen moeten half februari binnen zijn. In het Cobramuseum hebben kinderen al tekeningen gemaakt met het motto  “Zo zie ik Amstelveen”. Het is de bedoeling dat een brochure tot stand komt waarin de route en de kunstwerken worden opgenomen. De organisatoren spannen zich in om de sponsoring rond te krijgen maar nieuwe sponsors zijn nog van harte welkom.  Website, linkedIn, Facebook en Twitter zijn aangemaakt, opgestart en in ontwikkeling. Met veel animo wordt gewerkt aan de verdere uitvoering.